Har du svært ved at komme på noget at skrive i dit Taknemli’-øvelseshæfte? 

Allerførst så husk, at det ikke handler om, at du er et utaknemmeligt skarn. Nogle gange er det bare svært. Ikke mindst i starten. 

Her får du tre tips, der måske kan hjælpe dig i gang:

Tip 1: Sænk barren

Når vi har svært ved at komme i tanke om noget godt, skyldes det tit, at vi tænker, at det skal være store ting, vi skriver ned.

Det er super ærgerligt.

Ikke et ondt ord om de storslåede og helt særlige øjeblikke, men livet består jo først og fremmest af hverdage. Husk derfor, at det meget gerne må være bittesmå ting fra hverdagen, du skriver ned. Glæden ved et varmt bad, en sød besked fra en ven eller ristet brød med smør. Den slags.

Har du brug for inspiration, så finder du her 61 eksempler på, hvad andre er taknemmelige for.

Tip 2: Tænk på, at en, du holder af, får hjælp

Du kan også fokusere på noget godt, som andre gør for en, du holder af. Det kan være, at en i din familie er syg og får god pleje. Eller det kan være en ven, der går gennem en hård tid, men får støtte og hjælp.

At glæde sig over omsorg rettet mod folk tæt på dig kan ofte være en mindst lige så stærk kilde til taknemmelighed som at fokusere på gode ting, andre gør direkte for dig.

Tip 3: Sæt en smallere ramme

Nogle gange er det svært at svare på spørgsmålet ‘Hvad er jeg taknemmelig for?’, fordi du kommer til at tænke alt for bredt. Har du det sådan, så prøv at zoome ind på et enkelt emne eller område. Prøv fx, om du kan få øje på noget, du er glad for:

I videoen herunder kan du høre, hvad 12 tilfældige koldingensere er tilfældige for ved deres hjem:

Du kan også give dig selv den udfordring at komme på noget, der har en bestemt farve eller begynder med et bestemt bogstav. Hvilke blå ting er du for eksempel taknemmelig for? Eller hvilken ting der starter med T? Vi stillede det sidste spørgsmål på Facebook. Her er et lille udpluk af svarene:

“Nyd de små ting i livet.
For en dag vil du se tilbage og opdage, at de var de store ting.

Kurt Vonnegut