Styrk klassens trivsel, og lær eleverne enkle teknikker til mere glæde i hverdagen. Få gratis undervisningsmateriale om taknemmelighed målrettet 7.-10. klasse.

Som lærer kan du kvit og frit bestille en pakke med alle de trykte materialer, du skal bruge til forløbet, der strækker sig over fem lektioner.

Et klassesæt til 30 elever indeholder blandt andet:

Det siger andre om materialet

“Taknemli’-undervisningsmaterialet har bidraget til at styrke trivslen i min klasse.”
Lærer

”Det er en meget god måde at starte en mandag på. Det gjorde mig glad at tænke over de ting, der gør én glad. Det kan godt give glæde.”
Elev 9. kl.

“Vi havde den fedeste trivselsdag med udgangspunkt i jeres materiale!”
Lærer

“Det handler om at have det godt, og det kan det her hjælpe lidt med. Man lærer noget om sig selv.”
Elev 8. kl.

Se de enkelte lektioner her

Hver lektion indeholder videoer, der supplerer det fysiske undervisningsmateriale. Vi har samlet det hele til dig her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er målgruppen?

Undervisningsmaterialet er lavet til undervisning i 7.-10. klasse.

Hvad kræver forløbet rent praktisk?

Du skal bruge et smartboard eller en projektor samt en internetforbindelse.
Underviser du i 7.-10. klasse eller på FGU, har du mulighed for at bestille en gratis pakke med trykte materialer til forløbet – skriv dig op til at få besked, så snart vi sender trykte materialer ud igen.

Hvilke fag er forløbet lavet til?

Forløbet er lavet til undervisning i dansk, men det kan sagtens tilpasses andre fag. Eksempelvis: Musik, religion og historie. Tilsvarende er der rig mulighed for at arbejde tværfagligt med emnet taknemmelighed.

Hvem står bag undervisningsmaterialet?

Undervisningsmaterialet er udviklet af teamet bag Mindhelper.dk i samarbejde med eksperter i filosofi, psykologi og undervisning.
Mindhelper.dk er kort fortalt Danmarks største informationshjemmeside for unge om mental sundhed. Siden udvikles af de fem regioner i fællesskab.

Hvad er målet med undervisningsforløbet?

Undervisningsforløbet støtter op om faglige mål for dansk i udskolingen. Men vi har først og fremmest lavet det, fordi forskning viser, at taknemmelighed er et af de karaktertræk, der har allerstørst betydning for vores mentale trivsel. Taknemmelighed gør os gladere, mere tilfredse og optimistiske, men det gør også en masse godt for folk omkring os, og de fællesskaber, vi er en del af.

Hvor meget forberedelse kræver forløbet?

Har du travlt, kan du nøjes med at orientere dig i lærervejledningen og øvelseshæftet inden hver lektion. Det vil du kunne gøre på ca. 5-10 minutter. Men har du mere tid til at forberede dig, så får du også forslag til det i lærervejledningen.

Hvordan kan materialet bruges af elever med læsevanskeligheder?

Taknemli’-undervisningsmaterialet kommer med et trykt øvelseshæfte til eleverne. Fungerer det ikke for nogle af dine elever, så har vi også lavet en PDF-version af øvelseshæftet, så eleverne kan få læst teksten op.
Du finder PDF-versionen af øvelseshæftet på Taknemli.dk/Undervisningsmateriale.

Hvilke kompetencemål støtter materialet op om?

Undervisningsmaterialet støtter op om kompetencemål for dansk i udskolingen.

For eksempel målet om at:

“Eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation.”
Og målet om at:

“Eleven kan deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer.”

Hvor lang tid strækker forløbet sig over?

5 lektioner á 45 minutter. Mellem lektionerne arbejder eleverne med en enkel teknik til mere taknemmelighed.

Kan andre end 7. – 10. klasse bruge materialet?

Det fysiske undervisningsmateriale er udviklet til elever i 7. – 10. klasse og de fysiske materialer er forbeholdt de klassetrin.

Men du kan sagtens bruge hele eller dele af materialet på andre klassetrin. Det har vi mange lærere, der gør. Til det formål har vi udviklet en 100 % digital version af undervisningsmaterialet.

Hvem er Anna fra videoerne?

Anna er en fiktiv person, vi bruger som vært i vores videoer. Hun hedder i virkeligheden Cecilie og er uddannet skuespiller.

Har I en 100 % digital version af undervisningsforløbet?

Jep.

Vil du bruge forløbet uden de fysiske materialer eller på et andet klassetrin end 7. – 10. klasse, så har vi udviklet en 100 % digital version af undervisningsmaterialet.